За нас

Мисия

За нас измислянето на сгради е изкуство, създадено с отговорност. Тук мечтите придобиват стени, врати, покрив…

История

Ръководител на проектантско бюро „Тектоника-Б” е арх. Димитър Балджиев. Под негово ръководсто студиото се занимава с дизайн и проектиране на жилищни, промишлени и стопански сгради, градска и паркова среда, градоустройство.

арх. Никола Балджиев основава проектантско бюро „Тектоника-Б” през 1994г. Като ръководител на екип и водещ проектант, арх. Балджиев е автор на над 200 реализирани жилищни и обществени сгради, печелил е награди в редица национални архитектурни конкурси и многократно е номиниран за получаването на архитектурни призове. През 2016 година арх. Никола Балджиев почива и оставя Тектоника-Б под ръководството на сина си.

Арх. Димитър Балджиев е роден през 1990 г. в София, израснал в Пловдив. Защитава бакалавърска степен по архитектура в Лондон Метрополитън и магистърска степен в Hochschule Anhalt - Dessau Institute of Architecture, Десау, Германия. Интересува се от архитектура и технологии с особен уклон към иновативните методи за дизайн и дигиталната манифактура. Първа премия „Робърт Оксман” за най-добра дипломна разработка.

Публикации